Zásady ochrany osobných údajov

Nachádzate sa na webovom sídle www.bezpecnyhomeoffice.sk (ďalej len „webové sídlo“) prevádzkovanom našou spoločnosťou:
BTC-save, s. r. o., so sídlom Žilina 010 01, Veľká okružná 17, IČO: 53 055 896, zapísaná na Krajskom súde Žilina, Oddiel: Sro, Vložka číslo: 74637/L
telefónne číslo: +421 950 890 301
kontaktný e-mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. 

Vezmite na vedomie, že bez ohľadu na to, či prostredníctvom webového sídla nakupujete, registrujete sa na ňom alebo ho len navštevujete, je nutné sa riadiť ďalej uvedenými pravidlami, ktoré vymedzujú a upresňujú podmienky používania všetkých funkčných súčastí webového sídla.

1. Registrácia na webovom sídle

Na webovom sídle sa môžete registrovať prostredníctvom registračného formulára dostupného na webovom sídle. Do registračného formulára je nutné vyplniť požadované údaje, najmä meno, priezvisko a kontaktný e-mail. Registráciou je založený užívateľský účet.


Pre prístup do užívateľského účtu je potrebné užívateľské meno a heslo. Prístupové údaje do užívateľského účtu uchovávajte v tajnosti. Nenesieme zodpovednosť za prípadné zneužitie užívateľského účtu treťou osobou, v prípade, že k zneužitiu daných údajov došlo z nedbanlivosti zo strany zákazníka.


Informácie uvádzané pri registrácii musia byť pravdivé a úplné. Účet, pri ktorého založení boli použité nepravdivé alebo neúplné údaje, môžeme bez náhrady zrušiť.
V prípade zmien vo vašich údajoch odporúčame uskutočniť ich bezodkladnú úpravu v užívateľskom účte.


Prostredníctvom užívateľského účtu môžete predovšetkým objednávať tovar, sledovať objednávky a spravovať užívateľský účet. Prípadné ďalšie funkcie užívateľského účtu sú vždy uvedené na webovom sídle.


Vezmite na vedomie, že máme právo váš užívateľský účet bez náhrady zrušiť, ak prostredníctvom vášho účtu dochádza k porušovaniu dobrých mravov, platných právnych predpisov alebo týchto podmienok použitia.

2. Ochrana osobných údajov

Pri spracovávaní dát sa zaväzujeme riadiť zákonom č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v platnom znení (ďalej len "Zákon o ochrane OU").

BTC-save, s. r. o., prevádzkovateľ webového sídla prehlasuje, že všetky osobné údaje sú považované za prísne dôverné a je s nimi zaobchádzané v súlade so Zákonom o ochrane OU a v súlade s Obchodnými podmienkami spoločnosti BTC-save, s. r. o.

Pri vyplnení objednávky alebo pri registrácii na webovom sídle nám poskytujete niektoré vaše osobné údaje. Ďalej pri používaní webového sídla dochádza k získavaniu, uchovávaniu a spracovávaniu ďalších údajov, ku ktorým máme prístup. Zadaním osobných údajov a používaním webového sídla súhlasíte so spracovávaním a zhromažďovaním svojich osobných údajov v ďalej uvedenom rozsahu a k ďalej uvedeným účelom, a to až do doby vyjadrenia nesúhlasu s takýmto spracovaním. Ochrana osobných údajov je pre nás veľmi dôležitá.

2.1 Súhlas so spracovaním osobných údajov

Vaše osobné údaje majú byť nami spracované pre účely výroby objednávky, fakturácie, expedície a doručenia. Ku spracovaniu údajov pre vyššie spomenuté účely je vyžadovaný váš súhlas. Udelenie tohto súhlasu je celkom dobrovoľné. Taktiež máte právo, kedykoľvek udelený súhlas odvolať, a to písomným oznámením. V takomto prípade bude spracovanie osobných údajov uskutočňované na základe odvolaného súhlasu okamžite ukončené. Odvolaním súhlasu nie je dotknutá zákonnosť spracovania údajov v období ešte pred jeho odvolaním.


V prípade, že nám udelíte súhlas so spracovaním osobných údajov, budú vaše osobné údaje spracovávané v rozsahu: identifikačné a kontaktné údaje, obrázky, texty a fotky, ktoré ste vložili pri tvorbe produktov, emailová adresa, fakturačné údaje po dobu uplynutia kalendárneho roku nasledujúceho po skončení záručnej doby podľa zmluvy, z dôvodu zákonnej reklamačnej lehoty a prípadných právnych sporov.

2.2 Čo sú osobné a ďalšie údaje?

Osobné údaje sú akékoľvek údaje týkajúce sa identifikovanej fyzickej osoby alebo identifikovateľnej fyzickej osoby, ktorú možno identifikovať priamo alebo nepriamo, najmä na základe všeobecne použiteľného identifikátora.


Ďalšie údaje, ktoré získavame automaticky v súvislosti s využívaním webového sídla, sú IP adresa, typ prehliadača, zariadenia a operačného systému, doba a počet prístupov na webové sídlo, informácie získané pomocou súborov cookies a ďalšie obdobné informácie. Upozorňujeme, že tieto ďalšie údaje môžeme získavať i bez registrácie a bez ohľadu na to, či na webovom sídle nakupujete alebo nie.

2.3 Ako využívame osobné a ďalšie údaje?

Prostredníctvom osobných a ďalších údajov vám predovšetkým umožňujeme prístup k vášmu účtu a čo najjednoduchšie používanie webového sídla. Vaše osobné údaje sú na našom webovom sídle vyžadované v technicky nutnom rozsahu pre vedenie účtu a jeho úpravu. Okrem týchto osobných údajov, ukladáme aj neosobné údaje, aby sme mohli zlepšovať našu ponuku a služby.


Údaje ďalej využívame pre komunikáciu ohľadom správy vášho účtu a pre užívateľskú podporu. Údaje môžu byť použité pre zlepšovanie našich služieb, a to vrátane využívania analýzy správania užívateľov webového sídla. Pri zhromažďovaní týchto údajov na našich serveroch nie sú dané údaje spájané s osobou, ktorej sa týkali. Takto získané údaje nie sú ani prepájané s údajmi z iných zdrojov. Vaša IP adresa je čoskoro po ukončení návštevy na našich stránkach vymazaná.

Pokiaľ je potrebné alebo máte možnosť pri návšteve nášho webového sídla zadať osobné údaje, prosíme vás, aby ste sami zvážili, ktoré údaje nám chcete dobrovoľne poskytnúť. Niektoré údaje je nutné vyplniť a sú povinné, na to aby mohla byť vaša objednávka vyrobená a doručená k vám.


Údaje môžu byť využité k obchodným a marketingovým účelom, t.j. k vedeniu databázy užívateľov webového sídla a k ponúkaniu tovaru a služieb, a to po dobu než nám vyjadríte nesúhlas s ich spracovávaním. Prihlásením sa k odberu newsletteru súhlasíte so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a to e-mailom.


Súhlas so zasielaním obchodných oznámení a elektronickej pošty za účelom priameho marketingu môžete kedykoľvek odvolať formou e-mailu zaslaného na našu kontaktnú e-mailovú adresu.

2.4 Ako spravujeme a spracovávame vaše osobné údaje?

Sme prevádzkovateľom osobných údajov v zmysle Zákona o ochrane OU.
Spracovaním vašich osobných a ďalších údajov môžeme poveriť tretiu osobu ako sprostredkovateľa. Osobné i ďalšie získavané údaje sú plne zabezpečené proti zneužitiu.

Vaše osobné údaje spracovávame za účelom:

2.4.1. Plnenie zmluvy, a to na základe Zákona o ochrane OU, § 13 odst. 1 písm. b),

2.4.2. Dodržania našich právnych povinností stanovených obecne záväzným právnym predpisom, a to na základe Zákona o ochrane OU, § 13 odst. 1 písm. c), (napr. Naša povinnosť uchovávať účtovné a daňové doklady)

2.4.3. Určenia, výkonu alebo obhajobu právnych krokov, a to na Zákona o ochrane OU, § 13 odst. 1 písm. f),

2.4.4. Zasielanie obchodných informácií, a to na základe Zákona o ochrane OU, § 13 odst. 1 písm. f) z dôvodu existencii nášho oprávneného záujmu spočívajúceho v priamom marketingu.

Osobné údaje budú spracovávané iba po dobu, ktorá je potrebná vzhľadom k účelu ich spracovania. S ohľadom na vyššie uvedené.


Pre účel podľa čl. 2.4.1 vyššie, budú osobné údaje spracovávané do zániku záväzku so zmluvou. Týmto nie je dotknutá naša možnosť tieto osobné údaje ďalej spracovávať (v potrebnom rozsahu) k účelu podľa článkov 2.4.2. 2.4.3 a/alebo 2.4.4 uvedených vyššie.


Pre účel podľa čl. 2.4.2 vyššie, budú osobné údaje spracovávané po dobu trvania našej príslušnej právnej povinnosti.


Pre účel podľa čl. 2.4.3 vyššie, budú osobné údaje spracovávané do uplynutia kalendárneho roku nasledujúceho po skončení záručnej doby podľa zmluvy (v prípade, že bola v zmluve zjednaná záruka za akosť), najmenej však do uplynutia piatich kalendárnych rokov nasledujúcich po zániku záväzkov zo zmluvy. V prípade zahájenia a trvania súdneho, správneho alebo iného konania, v ktorom sú riešené naše práva alebo povinnosti vo vzťahu k vám, neskončí doba spracovania osobných údajov k účelu podľa čl. 2.4.3 vyššie pred skončením takéhoto konania.


Za účelom zasielania obchodných oznámení podľa čl. 2.4.4 vyššie budú osobné údaje spracovávané do doby, než vy vyjadríte svoj nesúhlas s takýmto spracovávaním.

V prípade otázok týkajúcich sa vašich osobných údajov nás môžete kontaktovať, a to na e-mailové adrese Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript., v prípade otázok na nášho prepravcu, môžete kontaktovať na e-mailovej adrese: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript., Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript., prostredníctvom ich kontaktného formulára, pre ochranu osobných údajov.

Likvidácia vašich osobných údajov:

Najneskôr do konca kalendárneho štvrťroku nasledujúceho po uplynutí doby spracovania podľa vyššie uvedených článkov: 2.4.1, 2.4.2, 2.4.3 a 2.4.4 vyššie budú príslušné osobné údaje, u ktorých pominul účel ich spracovania, zlikvidované (skartované alebo iným spôsobom zničené, ktorý zaistí, že sa s osobnými údajmi nebudú môcť zoznámiť neoprávnené osoby) alebo anonymizované. Osobné údaje budú spracovávané v elektronickej podobe automatizovaným spôsobom alebo v tlačenej podobe neautomatizovaným spôsobom.


Pri prenose vašich údajov využívame šifrovanie pomocou bezpečnostného protokolu SSL (Secure Socket Layer) v spojení s 256-bitovým šifrovaním. Táto technika zaručuje vysokú bezpečnosť. Prenos šifrovaných dát ľahko spoznáte vďaka kľúču alebo uzavretého zámku v lište prehliadača. Pre marketingové účely využívame službu Facebook pixel a Google Analytics, ktoré neukladajú údaje o konkrétnych osobách a ponúkajú štatistické vyhodnotenie odkiaľ užívateľ prišiel, z ktorého marketingového zdroja bola uskutočnená objednávka, aké je všeobecné vekové rozhranie našich zákazníkov, z akých regiónov, vzdelanie, pohlavie a podobne. Konkrétneho zákazníka nie je možné spájať s danými výsledkami, ktoré tieto marketingové nástroje ponúkajú.

2.5 S kým zdieľame vaše osobné údaje?

Sme oprávnený predať vaše osobné údaje príjemcom, s ktorými sme uzatvorili zmluvu o spracovaní osobných údajov a ktorí budú pre nás spracovávať osobné údaje ako naši spracovatelia. Vaše osobné údaje budú odovzdané externým dopravcom, osobám podieľajúcim sa na výrobe a dodaní tovaru ako aj účtovníkom, poskytovateľom služieb v súvislosti s prevádzkovaním týchto webových stránok a našou spoločnosťou, vrátane hosťovania webových stránok, poskytovania technických služieb, spracovania a povoľovania platieb a distribúcie propagačných materiálov, verejnými orgánmi, štátnymi regulátormi alebo inými orgánmi presadzovania práva a súdu, ako to vyžadujú alebo povoľujú právne predpisy, alebo keď je to nariadené záväzným príkazom. Takýmto osobám sú vaše osobné údaje odovzdávané v minimálnom rozsahu, ktorý je nutný pre doručenie alebo výrobu tovaru či fakturačné spracovanie vašej objednávky. Vaše osobné údaje neodovzdávame žiadnej ďalšej osobe, než sme spomenuli vyššie.

2.6 Aké sú vaše práva v súvislosti s osobnými údajmi?

V súvislosti so spracovaním vašich osobných údajov máte určité práva, vrátane práva požadovať od nás prístup k vašim osobným údajom (za podmienok Zákona o ochrane OU, §21), ich opravu alebo vymazanie (za podmienok Zákona o ochrane OU, §22, §23), prípadne obmedziť spracovanie (za podmienok Zákona o ochrane OU, §24), a vzniesť námietku proti spracovaniu (Zákona o ochrane OU, §27), ako aj práva na prenositeľnosť údajov (za podmienok Zákona o ochrane OU, §47).

Pokiaľ sa budete domnievať, že vaše osobné údaje sú spracovávané v rozpore s právnymi predpismi máte právo obrátiť sa na nás a žiadať o zjednanie nápravy. V prípade, že vaša žiadosť bude uznaná za oprávnenú, bez odkladu odstránime chybný stav. Tým nie je dotknutá vaša možnosť podať sťažnosť priamo na Úrad pre ochranu osobných údajov.
Poskytnutie vašich osobných údajov podlieha zmluvným požiadavkám. Nemáte zákonom stanovenú povinnosť poskytnúť osobné údaje, ale my tieto údaje potrebujeme k uzavretiu a plneniu zmluvy.

Ďalej máte právo prístupu k svojim osobným údajom a právo na informácie o ich spracovaní (informácie o účele spracovania, informácie o zdrojoch týchto údajov a informácie o príjemcovi). Tieto informácie vám budú bez zbytočného odkladu poskytnuté na požiadanie. Ďalej máte právo na opravu osobných údajov a ďalšie zákonné práva k týmto údajom.

Na základe vašej písomnej žiadosti odstránime vaše osobné údaje z databázy a ukončíme ich spracovanie, pokiaľ pre ich ďalšie spracovanie nie je zákonný dôvod.

Ak sa domnievate, že my alebo sprostredkovateľ osobných údajov uskutočňuje spracovanie vašich osobných údajov, ktoré je v rozpore so zákonom, môžete:
- požiadať nás alebo sprostredkovateľa o vysvetlenie;
- požiadať, aby sme my alebo sprostredkovateľ odstránili takto vzniknutý stav. Najmä sa môže jednať o blokovanie, uskutočnenie opravy, doplnenie alebo likvidáciu osobných údajov.

Pri ochrane vašich osobných údajov vám vyjdeme maximálne v ústrety. Pokiaľ však s vybavením nebudete spokojný, máte právo obrátiť sa na príslušné orgány, najmä na Úrad na ochranu osobných údajov. Týmto ustanovením nie je dotknuté vaše oprávnenie obrátiť sa so svojím podnetom na Úrad na ochranu osobných údajov priamo.

Za poskytnutie informácií o spracovaní osobných údajov môžeme požadovať primeranú úhradu neprevyšujúcu náklady nevyhnutné na poskytnutie informácie. My aj prípadní spracovatelia osobných údajov máme sídlo v Slovenskej republike. Dozor nad ochranou osobných údajov uskutočňuje v rámci Slovenskej republiky Úrad na ochranu osobných údajov (https://dataprotection.gov.sk/uoou/sk).

3. Ako sú osobné údaje zabezpečené?

Prevádzkovateľ sa zaväzuje, že technicky a organizačne zabezpečí ochranu spracovávaných osobných údajov tak, aby nemohol nastať neoprávnený alebo náhodný prístup k údajom, k ich zmene, zničeniu či strate, neoprávneným prenosom, ich inému neoprávnenému spracovaniu, ako aj inému zneužitiu a aby boli personálne a organizačne nepretržite počas spracovania údajov zabezpečené všetky povinnosti správcu osobných údajov vyplývajúce z právnych predpisov.

Všetky osobné údaje, ktoré zákazník v súvislosti s používaním tovaru a služieb prevádzkovateľovi poskytuje, sú spracovávané automaticky zabezpečeným elektronickým systémom. Z hľadiska organizačného zabezpečenia chráni prevádzkovateľ údaje pred neoprávneným prístupom tretích osôb najmä prostredníctvom obmedzeného prístupu k databáze a osobným údajom, ku ktorým majú prístup iba osoby, ktoré sú preškolené v oblasti ochrany osobných údajov a sú viazané povinnosťou mlčanlivosti.

4. Služby spoločnosti Google a súbory cookies

Webové sídlo používa pre svoju činnosť takzvané „cookies“. Webové sídlo ďalej používa službu Google Analytics a prípadne aj ďalšie služby poskytované spoločnosťou Google, Inc. (ďalej len „Google“). K využívaniu cookies dochádza aj v rámci využívania týchto služieb.

4.1 Čo sú to cookies a ako vyjadríte súhlas s ich používaním?

Cookies sú textové súbory ukladané do počítača alebo iného elektronického zariadenia každého návštevníka webového sídla, ktoré umožňujú analýzu spôsobu používania webového sídla. Ak je webové sídlo navštívené znova, cookies povolí identifikáciu zariadenia návštevníka a prispôsobí stránku jeho preferenciám. Webové sídlo neukladá v cookies žiadne osobné údaje. Dáta ukladané v cookies sú využité výhradne na účel fungovania služieb webového sídla.

Zaškrtnutím súhlasu na webovom sídle udeľujete svoj súhlas s využívaním súborov cookies, a tiež so spracovaním údajov o Vás spoločnosťou Google a našou spoločnosťou, a to spôsobom a k účelu podrobnejšie popísanom na webovom sídle.

4.2 Môžete ukladaniu súborov cookies vo svojom počítači zabrániť?

V súlade s príslušnými ustanoveniami zákona č. 127/2005 Zb. o elektronických komunikáciách, má návštevník právo sa rozhodnúť, či povolí cookies na svojom zariadení a to prostredníctvom nastavenia svojho prehliadača. Návštevník, ktorý nezmenil nastavenie nainštalovaného softvéru vo svojom počítači, súhlasí s ukladaním cookies vo svojom zariadení. Návštevník môže ukladaniu cookies súborov zabrániť aj tým, že si otvorí webové sídlo v režime prehliadača inkognito. Inkognito podporujú všetky moderné internetové prehliadače a v tomto režime nie sú v prehliadači ukladané súbory cookies. Upozorňujeme na to, že pri odmietnutí používania súborov cookies nie je vylúčené, že nebudete môcť plne využívať všetky funkcie webového sídla.

4.3 Ako Google využíva získané dáta?

Pokiaľ Vás zaujíma, ako Google využíva dáta, ktoré od nás získava, dozviete sa tieto informácie kliknutím na nasledujúci odkaz: Ako spoločnosť Google využíva údaje, keď používate weby a aplikácie našich partnerov.

5. Záverečné ustanovenia

BTC-save, s.r.o. si vyhradzuje právo upravovať tieto zásady ochrany osobných údajov aj obchodné podmienky bez predchádzajúceho upozornenia. Aktuálna verzia Obchodných podmienok a Pravidiel ochrany osobných údajov je vždy k dispozícii na webovom sídle.

Zákazník súhlasí s týmito Zásadami zaškrtnutím súhlasu prostredníctvom internetového formulára. Zaškrtnutím súhlasu vyjadruje zákazník, že si tieto podmienky prečítal, že s nimi vyjadruje svoj súhlas a že ich v celom rozsahu akceptuje.

Kontaktné údaje webového sídla vo veciach týkajúcich sa týchto zásad: +421 950 890 301, Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript..

Vzťahy týmito Zásadami výslovne neupravené sa riadia zákonom č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v platnom znení a právnym poriadkom Slovenskej republiky.

Tieto Zásady nadobúdajú účinnosť dňom 1.2.2022.